Nõges: Sild peab Arco Vara tulemuslikuks muutma

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara teatel on Tarmo Silla ülesanne grupi stabiliseerimine, restruktureerimine ja refinantseerimine ning kontserni viimine kasumisse.
Arco Vara teatel on Tarmo Silla ülesanne grupi stabiliseerimine, restruktureerimine ja refinantseerimine ning kontserni viimine kasumisse. Foto: Mihkel Maripuu

Kinnisvaraarendaja Arco Vara värbas tegevjuhiks süüdimõistetud eksadvokaadi Tarmo Silla, kelle ülesanne on ettevõtte nõukogu liikme Arvo Nõgese sõnul firma tulemuslikuks muutmine.

«Vaevalt et leidub ühtegi aktsionäri, kes ütleks, et täitsa okei tulemus oli,» sõnas Nõges eile.

Firma lõpetas möödunud aasta 3,6 miljoni eurose kahjumiga, mis ületab mitmekordselt tunamullust 0,3 miljoni eurost kahjumit. Ettevõtte käive oli mullu see-eest kaks korda suurem ehk 46,2 miljonit eurot.

Nõgese sõnul on nõukogu lootus ja ootus, et Sillal õnnestub ettevõte olemasolevate arendustega kasumisse viia. Mingit tähtaega selleks antud pole, märkis nõukogu liige, lisades, et sõlmiti tavaline kolmeaastane leping.

Sild ise ei soovinud eile kommentaare anda, põhjendades, et tahab enne ettevõttes tööle hakata. Tema esimene tööpäev on 22. oktoobril.

Kinnisvaraarendusega tegelev ettevõte teatas eile börsile, et juhatuse liikme vahetumise taga on sel aastal ettevõtte nõukogusse valitud inimeste tahe ellu viia nende nägemus, kuidas äriühing toimima peaks.

Tänavu on Arco Vara nõukogusse valitud ettevõtte üks aktsionäre Toomas Tool ja tema äripartner Stephan David Balkin, lisaks veel pankur Rain Lõhmus, investor Arvo Nõges ja vandeadvokaat Aivar Pilv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles