Turujärelevalve: süüdimõistetu nimetamine börsifirma juhiks usaldusele hästi ei mõju

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Sild.
Tarmo Sild. Foto: Mihkel Maripuu

Nasdaq OMX Balticu turujärelevalve juhi Janno Saare sõnul ei tule kohaliku väärtpaberituru usaldusväärsusele kasuks, kui börsiettevõtte juhiks määratakse vara ja usalduse vastase kuriteo eest süüdi mõistetud inimene. 

«Kuigi börsi reglement ja Hea Ühingujuhtimise Tava ei sea konkreetseid piiranguid ettevõtte juhi sobivusele, oleme turukorraldajana eeldanud, et börsiettevõtete nõukogud ja omanikud peavad turu läbipaistvust ja usaldusväärsust piisavalt oluliseks, et kuritegudes süüdi mõistetud inimesi avalike ettevõtete juhtideks ei vali,» sõnas Saar E24-le.

Saare sõnul näib, et üldine ühingujuhtimise tava Eesti ettevõtluses ei ole veel jõudnud vajalikule tasemele ning seetõttu peab börs vastavad selgesõnalised piirangud lisama ka börsi reeglitesse.

«Sarnaselt laitmatu reputatsiooni nõudele, mis kehtib investeerimisühingute, pankade ja börsi juhtidele,» lisas Saar.

Eile teatas börsifirma Arco Vara, et 22. oktoobrist on firma juht Tarmo Sild, kes on süüdi mõistetud pistise vahendamise eest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles