Arco Vara: Silla valimine oli aktsionäride huvides

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara.
Arco Vara. Foto: Arco Vara

Arco Vara teatas börsile, et firma nõukogu valis Tarmo Silla ettevõtte juhiks, et seada esikohale aktsionäride huvid.

Seoses Eesti meedias avaldatud informatsiooniga Arco Vara uue juhataja Tarmo Silla karistatuse kohta tahtis Arco Vara täpsustada järgmisi fakte:

1. Tarmo Silda on karistatud Karistusseadustiku § 295 lg 1 sätestatud kuriteo toimepanemise, s.o pistise vahendamise eest rahatrahviga summas 102 870 krooni (ca 6575 EUR). Kohtuotsus jõustus 26.05.2010.

2. Tarmo Sild maksis talle määratud rahatrahvi ära 2.06.2010. Isiku karistatus Karistusseadustiku § 295 lg 1 sätestatud kuriteo toimepanemise eest kustub vastavalt seadusele kolme aastaga arvates karistuse kandmisest.

3. Kuritegu pandi toime 2006. aasta suvel. Vastavalt süüdistusaktile ei tekitatud kuriteoga riigile varalist kahju.

4. Tarmo Sild ei lahkunud Eesti Advokatuurist kohtu otsuse alusel, nagu on ajakirjanduses ekslikult väidetud. Tarmo Sild lahkus Eesti Advokatuurist omal soovil 12.01.2010. Lahkumisavalduse põhjusena tõi Sild, et «pärast kümmet aastat töötamist advokaadina olen keskendunud järjest enam äritegevusele minu osalusega ettevõtetes, millest mõned tegutsevad väljaspool Eestit.»

5. Arco Vara nõukogu kaalus juhatuse liikme valikul nii eeltoodud asjaolusid, kui ka seda, et esikohale tuleb seada AS Arco Vara ja tema aktsionäride huvid tänases olukorras, mida on 16.10.2012 börsiteates juba kommenteeritud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles