Hewlett Packard lõpetas finantsaasta 12,7 miljardi dollari suuruse kahjumiga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP logo.
HP logo. Foto: SCANPIX

HP teatas, et teenis 31. oktoobril 2012 lõppenud majandusaastal puhastulu 120,4 miljardit USA dollarit, mis on 5 protsenti vähem kui aasta tagasi, ettevõtte maksujärgseid kulusid arvestades (GAAP) oli aastakahjumiks 12,7 miljardit dollarit.

Aasta tagasi teenis HP aga  maksujärgseid kulusid arvestades 7,1 miljardit dollarit kasumit.

Aasta viimases kvartalis oli HP sunnitud varasid maha kandma 8,8 miljardi dollari eest, mis põhiliselt on seotud eelmisel aastal 10 miljardi dollari eest ostetud Briti tarkvaraettevõtte Autonomy Corporationi raamatupidamisandmete moonutamise varjamise avalikuks tulekuga.

Raamatupidamistava kohaselt arvutatud kogu majandusaasta kahjum aktsia kohta oli 6,41 dollarit võrreldes möödunud perioodi 3,32 dollari suuruse tuluga aktsia kohta (EPS).

Maksujärgseid kulusid mitte arvestades (non-GAAP) langestulu aktsia kohta 17 protsenti 4,05 dollarile. Kogu aasta non-GAAP tulemused ei sisalda 20,7 miljardit dollarit ehk 10,46 dollarit aktsia kohta maksudejärgset kulu, mis on seotud firmaväärtuse ja ostetud varade väärtuse ümberhindamise, immateriaalse põhivara amortisatsiooni, mittestrateegiliste ärivaldkondade lõpetamise ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega.

Rahavoog tegevustest oli 4,1 miljardit dollarit, mis on 69 protsenti rohkem kui aasta eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles