LHV Varahaldus: tegemist oli inimliku eksitusega

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja
LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

LHV Varahalduse tegevjuht Mihke Oja ütles finantsinspektsiooni trahvi kommenteerides, et tegemist oli inimliku eksitusega ja ükski klient kahju ei kannatanud.

«Aasta alguses võtsime fondide administreerimiseks ja riskijuhtimiseks kasutusele Advent Software poolt pakutava tehnoloogia. Kasutuselevõtt hõlmas ka varasemate väärtpaberitehingute üle viimist uude süsteemi,» selgitas E24-le Oja. Antud juhul sai teates mainitud investeeringuga seotud varasemad ostutehingud üle viidud vigaselt, st soetushind oli 15,6466 korda tegelikust madalam.

Kuna viga ei mõjutanud fondi vara puhasväärtust, samuti fondi osaku hinda (NAV), siis ei ilmnenud see ka piisavalt kiiresti NAVi arvutamisele rakenduva topelt-kontrolli käigus.

«Ükski klient antud vea tõttu kahju ei kannatanud,» kinnitas Oja ja lisas, et neil pole kavas finantsinspektsiooni otsust vaidlustada.

Finantsinspektsioon trahvis Finantsinspektsioon karistas LHV Varahaldust 11 000 euro suuruse rahatrahviga, sest ilustas pensionifondide ühe investeeringu edukust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles