Nokia juhi tasu vähenes kaks korda

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Elopi juhtimise all on Nokia koondanud tuhandeid töötajaid
Stephen Elopi juhtimise all on Nokia koondanud tuhandeid töötajaid Foto: SCANPIX

2010. aastal Microsoftist Nokiat juhtima läinud Stephen Elop sai eelmisel aastal Soome tehnoloogiaettevõttelt palga ja muude lisatasude näol 4,33 miljonit eurot, mis on pea poole vähem võrreldes 2011. aasta 7,94 miljoni euroga, kirjutab Reuters.

Kuigi Elopi aastapalk tõusis 59 500 euro võrra 1,08 miljoni euroni, vähenesid tema aktsia- ning optsioonipreemiad ning aasta jooksul ei teeninud ta ka sentigi muid boonuseid, selgub USA väärtpaberite ja börsitehingute komisjoni poolt avaldatud andmetest.

Tunamullu teenis Elop Nokialt 2 miljoni dollari väärtuses kompensatsioone, mis pidi korvama tema Microsoftist Nokiasse lahkumisel tekkinud kaotuse töötasu suuruses.

Nokia aktsiad kukkusid eelmisel aastal 22 protsenti. Viimases kvartalis teatas ettevõte küll tänu suurtele kärbetele napist kasumist, kuid samas loobuti esimest korda ettevõtte ajaloos oma finantsseisu tugevdamise eesmärgil  aktsionäridele dividendide maksmisest.

Nokia teatas eile, et saab Microsoftilt sel aastal rohkem makseid, kui ta ise USA tarkvaraettevõttele maksab, kuid see olukord peaks muutuma juba järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles