LHV soovitab Ekspress Grupi aktsiat müüa

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ekspress.
Tartu Ekspress. Foto: Postimees.ee

Ekspress Grupi esimese kvartali tulemused jäid meie ootustele alla, majanduslangus on äritegevusele selgelt negatiivset mõju avaldamas ning LHV soovitus on aktsiat müüa, lausus LHV analüütik Henri Adams.


Ärivaldkondade lõikes suutis Adamsi sõnul ainsana positiivselt üllatada infoteenuste segment, kus käive ületas LHV ootusi 11 protsenti.

Kuigi grupi tasandil on jõuliselt tegeletud ka kulude piiramisega, ei kajastu sellest tulenevad positiivsed mõjud Adamsi sõnul veel täielikult esimese kvartali tulemustes. Seetõttu lõpetati ka oluliselt suuremas kahjumis, kui olime prognoosinud, tõdes Adams.

Adamsi sõnul on toimunud aktsionäride jaoks mõned väga olulised arengud. 23. aprillil teatas Ekspress Grupp, et plaanib müüa infoteenuste äri (Ekspress Hotline). Antud tehingult teenitakse ligikaudu 6 miljonit eurot mis tähendab, et ettevõtte likviidsuspositsioon muutub märgatavalt paremaks. Seega ei valmista Delfi ostuks võetud laenu teenindamine, mille jääk oli 31. märtsi seisuga 35,8 miljonit eurot, enam nõnda palju peavalu, lausus Adams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles