McDonald's ei suutnud tulemusi parandada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald's.
McDonald's. Foto: SCANPIX

Maailma suurima kiirtoiduketi McDonald’s kasum kasvas esimeses kvartalis marginaalselt, sest maailmamajanduse jätkuvas surutises kulutavad inimesed väljas söömisele vähem.

Hamburgerigigant teenis 1,27 miljardit dollarit kasumit ehk 1,26 dollarit aktsia kohta ehk täpselt niipalju nagu Bloomberrgi küsitletud analüütikud keskmiselt prognoosisid. Mullu sama ajal teenis ettevõte 1,23 dollarit aktsia kohta.  

Ettevõtte käive kasvas mulluselt 6,55 miljardilt dollarilt 6,6 miljardini.

Vähemalt 13 kuud avatud olnud toidukohtade käive kahanes protsendi võrra ja vähenemist vedas peamiselt 1,2 protsenti kahanenud müük USAs. Euroopas vähenes vastav näitaja 1,1 protsenti. Aasias ja Aafrikas kahanes müük 3,3 protsenti. Müügi vähenemist põhjendab kiirtoidukett majandusliku ebakindlusega.

McDonald'si aktsia on täna New Yorgis oma väärtusest kaotanud 2,1 protsenti ning viimane tehind on tehtud hinnaga 99,8 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles