New York Timesi reiting rämpsu tasemel

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The New York Times.
The New York Times. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Standard & Poor's kärpis eile New York Timesi reitingu kahanevate tulude tõttu rämpsreitingu tasemele.

Reitinguagentuur prognoosib majanduse taastumist aasta teisel poolel, kuid millal ajalehtede reklaamikäibed võiksid taastuda, on väga ebaselge, edastab Reuters.

Vähenevad tulud tähendavad aga seda, et ettevõtte laenude teenindamiseks läheb üha suurem osa vabast rahast.

S&P langetas ajalehe krediidireitingu ühe pügala võrra tasemele B varasemalt tasemelt B+. Reitinguväljavaade on stabiilne, mis tähendab, et järgneva kahe aasta jooksul uut langetamist ei ole ette näha.

Reitinguagetuur märgib, et juhul kui ajalehe võlakoorem ei kasva, on ettevõtte likviidsus ehk siis rahavood vastavad praegusele reitingule.

New York Times jäi esimeses kvartalis reklaamitulude 27-protsendilise languse tõttu 74,5 miljoni dollari suurusesse kahjumisse.

Nii nagu teised ajalehed maadleb ka New York Times reklaamikäibe langusest tingitud suurte kahjumitega, mis omakorda on põhjustatud sellest, et üha rohkem lugejaid kasutab igapäevauudiste lugemiseks internetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles