Järvevana sai altkäemaksusüüdistusest priiks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus
Toomas Annus Foto: Toomas Huik

Põhja Ringkonnaprokuratuur lõpetas Järvevana suhtes algatatud pistisekahluse menetluse karistuse ebaotstarbekuse tõttu, teatas ettevõte börsile.


AS Järvevana nõustus kriminaalasja lõpetamisega menetlusökonoomilistel


kaalutlustel, vältimaks ajalisi ja rahalisi kulutusi. Kriminaalasja lõpetamisel mingeid tingimusi ega kohustusi Järvevanale ei seatud.

Järvevana on börsifirma, mille Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus asutas selleks, et pääseda prokuratuuri ja avalikkuse tähelepanust seoses maadevahetuse altkäemaksusüüdistuste uurimisega. Annus lootis, et jätab kriminaalasja Järvevanasse ja paneb ehitustegevuse uude börsifirmasse vana nimega Merko Ehitus.

3.aprillil esitas prokuratuur maadevahetuse kriminaalasjas Järvevanale süüdistuse altkäemaksu andmises. Samal päeval kuulutati AS Järvevana kahtlustatavaks Ivo Parbusega seotud pistiseandmise kriminaalasjas. Tegemist on eelmise aasta detsembris Merko Ehituse juhatuse liikmele ja sellest tulenevalt Merko Ehitusele esitatud kahtlustuse laiendusega. Kahtlustuse kohaselt andis ettevõtte esindaja 15 000 kroonise kinkekaardi kahe detailplaneeringu ja ühe ehitusprojekti kiirema menetlemise eest Ivo Parbusele.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles