Swedbank soovitab Kaubamaja aktsiat osta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osturalli Tallinna Kaubamajas.
Osturalli Tallinna Kaubamajas. Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Kuigi Tallinna Kaubamaja esimese kvartali kahjum tuli Swedanki analüütikutele üllatusena, soovitavad nad aktsiat jätkuvalt osta.


Swedbank Marketsi analüütiku Pavel Lupandini sõnul ootasid nad Kaubamajalt esimeses kvartalis vähemalt nulli jäämist ning üle 50 miljoni kroonine tuli üllatusena. Põhiliseks negatiivseks üllatusmomendiks oli jalatsimüügi ning kaubamajade kahjum.Kaubamajade esimese kvartali kahjum oli 11,4 miljonit krooni ning 34 jalatsikaupluse kahjum 21,8 miljonit krooni.

Autokaubanduse 5,9 miljoni kroonist kahjumit peab Swedbank autotööstuse üldise languse taustal suhteliselt heaks tulemuseks.

Swedbank märkis, et ettevõtte kahjumi põhjus oli suutmatus kohaneda kiiresti kahanenud nõudlusega- madalad marginaalid ei jäta kasumlikkusele enam ruumi.

Swedbanki hinnangul tuleb jalatsikaubanduse üksuses kulusid tugevalt kokku tõmmata ning Selverid peaksid kasumlikkuse taastama ning oma kättevõidetud turuosast kasu lõikama. Selverite turuosa on Eestis 17,6 protsenti.
S
wedbank märgib, et ettevõttel on ees rasked ümberkorralduste kuud, mille tiulemused on näha alles aasta lõpupoole. Mõned kvartalid kulude kokkutõmbamist peaksid ettevõtte taas kasumisse viima, eeldusel, et aasta teises pooles ei ole jaemüügi langus sama dramaatiline kui aasta esimeses pooles ning Lätis laienemine on tagasihoidlik. Sarnaselt teiste jaemüüjatega tuleb ettevõttel uute müügitasemetega lihtsalt kohaneda ja selleks on tarvis aega.

Lupandini sõnul langetatakse tõenäoliselt Kaubamaja aktsia senist 69 krooni tasemel hinnasihti, kuid aktsiat soovitakse jätkuvalt osta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles