LHV soovitus Kaubamaja aktsiale: müü

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osturallid kaubamajas.
Osturallid kaubamajas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Kaubamaja kasumlikkus jäi selgelt LHV prognoosidele alla ja kuigi järgmiste kvartalite jooksul oodatakse kasumirea paranemist, soovitatakse aktsiat endiselt müüa.


Peamine erinevus võrreldes LHV prognoosidega tulenes analüütik Henri Adamsi sõnul madalamast brutokasumi marginaalist - tegelik marginaal oli 20,8 protsenti, kuid LHV ootus oli 23,5 protsenti.

Ärivaldkondade lõikes suutis kasumis lõpetada vaid Kaubamaja kinnisvara üksus. Kogukäibest ligi 90 protsenti andvad Kaubamajad ning Selverid lõpetasid mõlemad kvartali kahjumis. Kokkuvõttes jäädi esimese kolme kuuga 52 miljoni krooni suurusesse kahjumisse, samal ajal kui olime prognoosinud vaid 3 miljoni krooni suurust kahjumit, rääkis Adams.

Kuigi esimese kvartali tulemused olid nõrgad, ootab LHV järgmiste kvartalite jooksul Kaubamaja kasumirea paranemist. Mõju peaks avaldama läbi viidavad fektiivsusprogrammid ning kulude kärped, selgitas Adams.

LHV soovitus Tallinna Kaubamaja aktsiale on endiselt «müü».


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles