Baltika tahab välja lasta eelisaktsiaid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika kauplus.
Baltika kauplus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Baltika aktsionäride üldkoosolek peaks kinnitama juhatuse ettepaneku suurendada aktsiakapitali nelja miljoni 10-kroonise nominaalväärtusega eelisaktsia võrra, mis emiteeritakse kutselistele investoritele ning tagavad omanikule 10-protsendilise omanikutulu.


Täna börsile saadetud otsuseprojekti kohaselt on nõukogul õigus atsiakapitali suurendada kolme aasta jooksul.

Eelisaktsia omanikule makstakse dividendina kümme protsenti aktsia nimiväärtusest kahe aasta jooksul eelisaktsia emiteerimisest arvates, misjärel omandab eelisaktsia hääleõiguse kõigi aktsionäride üldkoosoleku otsuste vastuvõtmisel ning dividende makstakse samas suuruses kui lihtaktsiaid omavatele aktsionäridele.

AS Baltika aktsiakapitali suurendatakse kuni 40 miljoni krooni võrra ja aktsiakapitali uus suurus on kuni 226,45 miljonit krooni.

Juhul kui kutselised investorid ei märgi kõiki uusi aktsiaid ona juhatusel õigus tühistada märkimata jäänud aktsiad. Aktsionärid välistavad emiteeritavte uute aktsiate märkimise eesõiguse.

Lisaks tahab Baltika lasta juhtivtöötajate täiendavaks motiveerimiseks välja 1,85 miljonit vahetusvõlakirja nimiväärtusega 0,1 krooni.
Aktsionärid loobuvad vahetusvõlakirjade märkimise eesõigusest.

Aktisonärid peaksid juhatuse ettepanekud kinnitama 18.juuni üldkoosolekul.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles