Spekulandid panustavad jälle kulla hinna tõusule

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Spekulatiivsed riskifondid on taas panustamas kulla hinna tõusule, sest USA keskpanga juht Ben Bernanke rahustas maha kartusi, et Föderaalreserv vähendab järsult võlakirjade ostmist.

Kulla tulevikutehingute hind kerkis möödunud nädalal 5,4 protsenti 1277,60 dollarini unts, mis on selel suurim hinnatõus alates 2011. aasta oktoobrist, kirjutab Bloomberg.

Spekulatiivsete tulevikutehingute, mis panustab kulla hinna tõusule, arv oli 9. juuliks kasvanud 4,1 protsenti 35 691 lepinguni.

Juunis kukkus kulla hind 34 kuu madalaimale tasemele, mis suurendas nõudlust füüsilise väärismetalli juveelitoodete järele.

Londonis kerkis kulla laenamise hind nelja ja poole aasta kõrgeimale tasemele, mis on Briti suurpanga Standard Chartered hinnangul märk, et hind võib hakata kerkima.

Deutsche bank ennustas 8. juulil, et väärismetalli jaoks võib halvim olla möödas. Investeerimispangad Credit Suisse ja Goldman Sachs prognoosivad aga selle edasist langust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles