Juuli parim aktsia oli Ekspress Grupp

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik Postimehe arvamusliidrite lõunal.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik Postimehe arvamusliidrite lõunal. Foto: Andres Haabu / Postimees

Juulikuu parim aktsia oli Tallinna börsi põhinimekirjas Ekspress Grupp, mis kallines kuuga 10,3 protsenti 1,18 euroni.

Suurem osa aktsia hinnatõusust ja kauplemisaktiivsusest toimus kuu teisel poolel. Ekspressi aktsia käive ulatus juulis 226 667 euroni, millest 219 403 eurot andsid ajavahemikul 16.-31. augustini toimunud tehingud ning ka aktsia hinnatõus toimus sel perioodil.

Esialgu on raske öelda, mis on aktsia hinna ja kauplemisaktiivsuse tõusu põhjuseks. Võib olla olid selle põhjuseks ootused teise kvartali majandustulemuste kohta. LHV ootab meediaettevõttelt kasumi 22-protsendilist, Swedbank koguni 30-protsendilist kasvu.

Ekspress Grupp avaldab teise kvartali majandustulemused täna või homme.

Peaaegu sama suure tõusu (9,9 protsenti) tegi kuuga ka Olympic EG aktsia, millega kauplemine elavnes samuti märgatavalt kuu teisel poolel. Aktsia juulikuine käive, 5,68 miljonit eurot, oli selgelt Tallinna börsi suurim. Suurimat mõju kauplemisaktiivusele avaldas ilmselt Olympicu plaan uue hotelli ning kasiino- ja meelelahutuskompleksi ehitamisest, mida hakkab opereerima tuntud luksushotellide kett Hilton.

Enam kui miljoni euro suuruse käibe said heinakuul veel Tallinki (3,7 miljonit eurot), Silvano FG (3,1 miljonit eurot), Talllinna Kaubamaja (1,2 miljonit eurot) ning Tallinna Vee (1,1 miljonit eurot) aktsiad.

Tallinna börsi indeks OMXT kerkis juulis 3,3 protsenti 839,56 punktini. Aasta algusega võrreldes on indeks tõusnud 14,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles