Aivar Sõerd: laenamise asemel võiks soosida kohalikke kapitaliturge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd.
Aivar Sõerd. Foto: Peeter Langovits

«Väärtuste ümberjagamise asemel tuleb rääkida nende juurdeloomisest. Selle asemel et väljast raha sisse laenata, võiksime majandust toetada kohalikke kapitaliturge soosides,» kirjutas riigikogu liige, endine rahandusminister Aivar Sõerd.

«Eesti majandus kohanes pärast üleilmset kriisi edukalt ja on jõudnud peaaegu kriisieelse tipptaseme lähedale. Tööga hõivatud inimeste arv suureneb. Viimaste aastate kasvutempo on paraku kahanenud allapoole potentsiaalset taset, mullu vähem, tänavu aga juba tuntavalt,» väitis Sõerd tänases Postimehe arvamusrubriigis.

«Esimesel poolaastal ühe protsendi lähedase kasvu asemel oleks majandusel potentsiaali kasvada aasta arvestuses 3–4 protsenti ja selline kasv tagaks ka stabiilse arengu,» ütles Sõerd ning lisas, et erinevalt lõunanaabritest on meie eeliseks lähedus ja tihedam seos Soome ja Rootsiga.

«Põhjapoolsemate naabrite majanduste kehvema seisu olukorras oleme aga ka rohkem haavatavad. Meie tugevuseks on ka seni tehtud eelarvepoliitilised valikud, mille õigsust on kinnitanud ka välishindajad (OECD, Euroopa Komisjon),» väitis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles