Nafta hind viimase kaheksa kuu rekordtasemel

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn
Naftapuurtorn Foto: Reuters / Scanpix

Naftabarreli hind kerkis täna Aasias ülespoole 73 dollarit ehk viimase kaheksa kuu rekordtasemele, sest nõrgenev dollar ning Nigeeria rünnakud tekitavad kartusi, et tarned võivad väheneda.


Toornafta augustilepingute hind kerkis Singapuri aja järgi keskpäevaks 1,06 dollari võrra 72,55 dollarini barreli eest. Hommikul oli hind kerkinud kauplemise käigus isegi 73,38 dollarini.

Hudson Capital Energy maakler Clarence Chu lausus Associated Pressile, et  tänahommikune tehingute maht oli Aasias tavapärasest kolm korda suurem.

Eile tõusis hind 2,33 dollari võrra 71,49 dollarini.

Nafta hind on märtsikuiselt alla 35 dollari tasemelt tõusnud, sest invetsorid kardavad, et USA valitsuse majanduse turgutamise pakett lükkab tagant ka inflatsiooninumbrit. Investorid ostavad tavaliselt tooraineid nagu nafta selleks, et kaitsta end odavneva dollari ning inflatsiooni eest.

Nafta hinnatõusu turgutavad ka rünnakud Aafrika suurimas naftatootjas Nigeerias. Nii sai sealsetes rünnakutes eile kannatada Royal Dutch Shelli naftaplatvorm, mille tööt tuli peatada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles