Läti rahvapartei kukutas Swedbanki ja SEB aktsiat

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti riigilipp saatkonnahoonel Tallinnas
Läti riigilipp saatkonnahoonel Tallinnas Foto: Liis Treimann

Eile päeval levinud uudis, et Läti rahvapartei ei ole nõus Rahvusvahelise Valuutafondiga IMF kokkulepet allkirjastama, tekitas finantsturgudel närvilisust ning kukutas Swedbanki ja SEB aktsia hinda vastavalt 4,48 ja 3 protsenti.


Läti rahvapartei juhatus otsustas algselt valuutafondiga lepingut mitte allkirjastada, kuid õhtul pärast peaminister Valdis Dombrovskise ning rahandusminister Einars Repsega kohtumist muudeti oma meelt ning partei juht Mareks Seglins allkirjastas lepingu.

Läti rahvapartei juhatus otsustas algselt valuutafondiga lepingut mitte allkirjastada, kuid õhtul pärast peaminister Valdis Dombrovskise ning rahandusminister Einars Repsega kohtumist muudeti oma meelt ning partei juht Mareks Seglins allkirjastas lepingu, edastab LETA.

IMF tahab, et lepingu allkirjastaksid lisaks valitsusele ka parteid, välistamaks võimalust, et valitsuse lagunemine kokkuleppeid muudaks.
Dombrovskis kinnitas, et rahvapartei otsus leping allkirjastada oli vastutustundlik, sest lisamõtlemisaeg kolmapäevani oleks tähendanud kasvavaid spekulatsioone ning kahju riigi usaldusväärsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles