Ämblikmees tuleb Miki-Hiire perekonda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämblikmees
Ämblikmees Foto: AP Photo / Scanpix

Walt Disney ostab 4 miljardi dollari eest koomiksite väljaandja Marvel Entertainmenti, tuues sellega Raudmehe ja Ämblikmehe Miki-Hiire perekonda.

 
Kavakohaselt selle aasta lõpuks lõpule jõudva tehinguga saab Disney endale 5000 Marveli tegelaskuju autoriõigused, kirjutab AP. Paljud neist on loonud koomiksite-legend Stan Lee.

Disney juhatuse esimehe Robert Igeri sõnul on Marveli koomiksiraamatud, TV saated, filmid ja videomängud tõeline aare ning tehing annab firmale samasuguse lisaväärtuse nagu aktsiavahetusega 7,4 miljardi dollari eest Leluloo (Toy Story) looja Pixar Animation Studiosi ost 2006. aastal. «Marveli ost annab meile samasuguse strateegia arendamise võimaluse, mis lõppkokkuvõttes annab võimaluse luua tugevama äri, kui firmad eraldi suudaksid, » lausus ta.

Marveli jaoks tähendab tehing Igeli sõnutsi paremaid levitamisvõimalusi ning suhteid jaemüüjatega.

Tehing peaks andma Disneyle juurdepääsu Raudmehest ning Ämblikmehest vaimustuses olevate noormeesteni.

Marveli aktsionärid saavad aktsia kohta 30 dollarit rahas ning lisaks 0,745 Disney aktsiat iga neile kuuluva Marveli aktsia kohta. Reedest sulgemishinda arvestades teeb see aktsia hinnaks 50 dollarit.

Uudis lennutas Marveli aktsia hinda eile 26 protsenti ehk 9,91 dollari võrra 48,56 dollarini. Disney aktsia hind langes seevastu 82 senti ehk 3 protsenti 26,02 dollarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles