Nordea: mehed riskivad investeerides rohkem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsimaakler.
Börsimaakler. Foto: Mihkel Maripuu

Nordea Põhjamaade hoiusteuuringu kohaselt võtavad mehed investeerides suuremaid riske kui naised.


Ligi pooled meessoost säästjatest ja investeerijatest tahavad pikemas perspektiivis suuremat tulu ka juhul, kui sellega kaasneb risk raha kaotada, vahendab panga online- majandusajakiri Majandaja.

Seda suhtumist jagab aga vaid kolmandik naistest. Selle asemel eelistab 57 protsenti naistest kaotada nii vähe raha kui võimalik, isegi kui see tähendab, et pikemas perspektiivis on kasu samuti väiksem. Meestest on sellel arvamusel vaid 43 protsenti.

Uuringu järgi on hoiustamine jätkuvalt populaarne: enam kui 79 protsenti soomlastest hoiustajad ja investorid paigutavad oma säästud pangaarvetele. Enam kui pooltel hoiustajatel aga puudub selge raha kogumise plaan. Enamasti ei ole raha kogumisel ka kindlat eesmärki - vaid ligi 20 protsenti hoiustajatest kogub raha konkreetselt millegi jaoks.

«Ma julgustan igat säästjat plaani koostama. Lihtsalt öeldes: mõtle natuke, mida sa tahad säästmisega saavutada ja kui pika aja jooksul sa raha kogud. Enamasti säästad sa rohkem ja säästmine on mõistlikum, kui sul on selge eesmärk,» ütles Nordea analüütik Tarja Svartström.

Uuringust selgus, et 39 protsenti säästjatest on oma raha paigutanud fondidesse ja 32 protsenti kogub raha pensioniks. Neljandik vastajatest on panustanud aktsiatesse.

Uuring viidi läbi selle aasta juunis. Uuringu käigus küsitleti 1000 sääste omavat soomlast vanuses 25-64.
Uuringu viis Nordea tellimusel läbi Synovate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles