Inteli juht: arvutimüük võib tänavu kasvada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli juhatuse esimees Paul Otellini.
Inteli juhatuse esimees Paul Otellini. Foto: AP / Scanpix

Personaalarvutite turg kosub langusest kiiresti ning võib vastupidiselt senistele prognoosidele tänavu kasvada, lausus Inteli juht Paul Otellini.


Maailma juhtiva mikroprotsessorite tootja juhatuse esimehe kommentaarid olid oluliselt optimistlikumad kui analüütikute senised väljaütlemised.

Analüüsifirmade IDC ja Gartneri prognooside kohaselt arvutite müük sel aastal eelmisega võrreldes langeb, kirjutab AP. See oleks esimene langus alates 2001.aastast.

Arvutiturgu on kahandanud ettevõtete uutele personaalarvutitele tehtavate kulutuste vähendamine ning nii mõnedki tootjad julgevad turu taastumist loota alles järgmisel aastal.
Väikeste, peamiselt internetis surfamiseks kasutatavate sülearvutite müük on küll suhteliselt tugevana püsinud, kuid nende müük toob arvuti- ja kiibitootjatele vaid pisikest kasumilisa.

Otellini sõnutsi kosutab turgu fakt, et arvutid on inimeste jaoks igapäevaelus vajalikud.

Gartneri analüütikud prognoosivad arvutiturule selleks aastaks 2-protsendilist langust. Ka nemad on positiivsemaks muutunud, sest veel mõni kuu tagasi oodati 6-protsendilist langust.

«Aasta teisel poolel paistab olukord palju parem,» tunnistas Gartneri analüüsidirektor George Shiffer, jäädes siiski Otellinist tagasihoidlikumaks, uskudes, et aasta teises pooles jääb müük mullusega samale tasemele ning sellest jääb kogu aasta kokkuvõttes positiivse tulemuse saavutamiseks väheseks.
«Mind ei üllataks, kui näeksime kasvu, kuid see ei ole hetkel meie ootus. Pigem on see optimistlik stsenaarium,» lausus ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles