Swedbank kompenseerib pensionifondide klientidele tekitatud kahju

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Roburi tegevjuht Carina Tovi, Swedbank Roburi riskijuht Mattias Olander ning Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens täna teel finantsinspektsiooni aru andma.
Swedbank Roburi tegevjuht Carina Tovi, Swedbank Roburi riskijuht Mattias Olander ning Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens täna teel finantsinspektsiooni aru andma. Foto: Toomas Huik

Täna hilisõhtul teatasid finantsinspektsioon ja Swedbank ühisavalduses, et pank kompenseerib avalikkuse usalduse taastamiseks pensionifondide klientidele vahe, mis on tekkinud Private Debt Fondi (PDF) osaku puhasväärtuse langusest kolmanda kvartali jooksul.


Kõikide PDFi investorite võrdse kohtlemise huvides kuulub ka teiste selle fondi investorite jaoks taastamisele osaku puhasväärtus II kvartali lõpu seisuga. See võimalus laieneb kõigile, kes on fondi investorid praegu või olid seda selle aasta 1. juuli seisuga. Põhimõte ei laiene neile, kes otsustavad jääda investoriks IV kvartali lõpu seisuga. Investorid saavad selle kohta täiendava info.

Inspektsioon jäi rahule panga esindajate tänasel kohtumisel antud selgitustega ning kinnitab, et Swedbanki ja panga pensionifondide klientide vahel ei ole esinenud huvide konflikti.
Küll täiendab Swedbank Investeerimisfondid oma sise-eeskirju vastavalt finantsinspektsiooni kontrollaktis viidatud puudustele, et hoida ära igasugune huvide konflikti realiseerumise võimalus tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles