Eesti Telekomi kasum kahanes ligi viiendiku

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi kodulehekülg.
Eesti Telekomi kodulehekülg. Foto: .

Eesti Telekomi kasum kahanes tänavu kolmandas kvartalis võrreldes mullusega 19,3 protsenti 392 miljoni kroonini, käive langes 14,3 protsendi võrra ja oli 1,34 miljardit krooni.

Käibelangus tulenes peamiselt telekommunikatsiooni- ja IT-kaupade müügimahu vähenemisest ning kõneteenuste ja rahvusvaheliste sidumisteenuste tulude langusest, selgub Eesti Telekomi kvartaliaruandest.



Mobiilide teenuste segmendi käive langes 16,5 protsenti ja oli 806 miljonit krooni, kasum langes 28,4 protsendi võrra 228 miljoni kroonini.

Mobiiliteenuste üldise käibelanguse taga oli põhiliselt jaehindade langusest tingitud kõneteenuste tulude vähenemine, mida kompenseeris osaliselt mobiilse andmeside kasv ja allhanketeenuste mahu kasv.

EMT aktiivsete lepinguliste klientide arv polnud 3. kvartali lõpuks vähenenud ja oli endiselt 484 000 tasemel.

Kuna kogu turg on langenud, on 33 000 võrra vähenenud ettemaksega kaartide kasutajate arv, langedes 260 000 tasemele.

EMT hindab oma turuosa aktiivsete SIM-kaartide põhjal stabiilselt 47 protsendile.

Lairiba teenuste segmendi käive näitas 11,9-protsendilist langust ja oli 781 miljonit krooni, kasum sellest segmendist kahanes 8,5 protsendi võrra ja oli 156 miljonit krooni.

IT-teenuste segmendi käive langes 22,7 protsendi võrra 56 miljonile kroonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles