Swedbank: Telekomi kasum jõuab tipptasemele alles 2013

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi koduleht.
Eesti Telekomi koduleht. Foto: Postimees

Jätkuvalt nõrk makromajanduslik väljavaade muudab Eesti Telekomi kasumlikkuse kiire kasvu praeguselt tasemelt vähetõenäoliseks ning puhaskasum ületab 2007. aasta tipptaseme alles 2013. märkis Swedbank Marketsi analüütik Marko Daljajev.


Arvestades, et ettevõte maksab neljandas kvartalis dividendidena välja kogu oma eelnevate perioodide jaotamata kasumi, jäävad järgnevate aastate dividendid Swedbanki hinnangul järgneval kolmel aastal (2009-2011) alla 8,6 krooni aktsia kohta.

Eesti Telekomi kolmanda kvartali tulemused vastasid Daljajevi sõnul ootustele. Firma müügitulude ja kasumi langus on tema sõnutsi tingitud nõrgemast majanduskeskkonnast. Kulumieelse ärikasumi marginaali kasvu tingis madalama marginaaliga tsüklilise käibe (nagu seda oli 36 protsendiline langus jaekaupade käibes lairiba segmendis) suurem langus kui kõrgema marginaaliga tegevusharudes, märkis ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles