Tallink jäi 128 miljoniga kahjumisse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki kiirlaev Superstar.
Tallinki kiirlaev Superstar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallink Grupi augustiga lõppenud majandusaasta auditeerimata müügitulu oli 12,4 miljardit krooni ehk 0,8 protsenti rohkem kui mullu, sama perioodi auditeerimata kahjum oli kasvanud amortisatsiooni- ja finantskuludest tingituna 128 miljonit krooni.

Kontserni kasumile avaldasid mõju majandusaasta lõpus tehtud ühekordsed provisjonid ja allahindlused kokku 53 miljoni krooni ulatuses, mis kajastuvad müüdud kaupade ja teenuste kulude ning üldhalduskulude all, teatas ettevõte.

Neljandas kvartalis ehk juunist augustini suurenes Tallinki müügitulu 291 miljoni krooni ehk 8 protsendi võrra.

Müügitulude tõusu tagas suurenenud reisijate arv ja kuna neljas kvartal on kõrghooaeg, mil reisijateveo osakaal on oluliselt kõrgem, siis ei saanud kaubaveotulude langus domineerivaks.

Kuigi mitmetes sektorites on näha paranemist, lisab nõrk majanduskeskkond jätkuvalt ettenägematuid riske kontserni äritegevusele, ettevõttes on kõrgendatud tähelepanu kulude kokkuhoiule ning prioriteetsed on vanade laevade müük või rendileandmine, seisab ettevõtte börsiteates.

Ettevõtte 2008/2009 majandusaasta 12 kuu finantskulude, maksude ja kulumieelne kasum EBITDA oli 2,1 miljardit krooni, mis on 6 protsenti suurem võrreldes möödunud majandusaasta sama perioodiga.

Neljandas kvartalis ulatus EBITDA 1,2 miljardi kroonini, mis on 389 miljonit krooni ehk 51 protsenti suurem kui eelmise majandusaasta neljandas kvartalis.

Positiivset mõju EBITDA kasvule neljandas kvartalis avaldas eelmisest aastast madalam kütusehind ja seeläbi 282 miljoni krooni võrra väiksemad kütusekulud, aga ka erinevad kulude kokkuhoiu meetmed mida kontsern möödunud 12 kuu jooksul algatas.

Tänu reisijate arvu kasvule suurenes ettevõtte reisijate veost tulenev majandusaasta müügitulu 806 miljoni krooni võrra, 12 kuu suurim müügitulude suurenemine oli Riia-Stockholmi liinil, kus müügitulu kasvas 29 protsenti võrreldes möödunud majandusaastaga ning ulatus 707 miljoni kroonini.

Müügitulud kasvasid ka Eesti-Soome liinil, Soome-Rootsi liinil, maismaal ja muus segmendis.

Suurem osa müügitulude kasvust kõikides segmentides leidis aset majandusaasta neljandas kvartalis.

Soome-Saksamaa liinil jätkus madalamatest kaubaveomahtudest ja laevade arvu vähendamisest põhjustatuna müügitulude langus.

Kaubaveomahtude languse tulemusena vähenesid kaubaveotulud 2007/2008 majandusaastaga võrreldes 815 miljoni krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles