Tallinna börs alustas lipulaeva lahkumise menetlust

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekommunikatsioonihiid Telia Sonera teatas augustis oma pakkumisest kõigile Eesti Telekomi aktsiatele. Pildil Telia Sonera president  Lars Nyberg ja vanemasepresident Cecilia  Edström.
Telekommunikatsioonihiid Telia Sonera teatas augustis oma pakkumisest kõigile Eesti Telekomi aktsiatele. Pildil Telia Sonera president Lars Nyberg ja vanemasepresident Cecilia Edström. Foto: Peeter Langovits

Tallinna börs alustas ettevõtte taotluse ja aktsionäride erakorralise koosoleku otsuste põhjal börsi lipulaevaks olnud Eesti Telekomi aktsiate börsil noteerimise lõpetamise menetlust.



Protsessi käigus tehtavatest otsustest teavitab järelevalvekomisjon aktsionäre eraldi.

Eesti Telekomi aktsia oli pärast Hansapanga lahkumist Tallinna börsi lipulaev.

Ettevõttes osaluse kasvatamisest juba pikka aega huvitatud olnud ning mitme ülevõtmispakkumisega lagedale tulnud suuromanik Telia Soneral avanes tänavu suvel Eesti pingelise riigieelarve tõttu soodne võimalus oma tahtmine läbi viia.

Augustis tegi suuromanik pakkumise Telekomi aktsiate omandamiseks 93-kroonise aktsihinnaga, millega riik lõpuks lisatingimuste ehk lisadividendide väljakauplemist ka nõusse jäi.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles