Citigroup jäi viimases kvartalis ligi 83 miljardiga miinusesse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citigroup Center New York Citys
Citigroup Center New York Citys Foto: AFP / Scanpix

Citigroup teatas, et kaotas eelmise aasta viimases kvartalis 7,58 miljardit dollarit ehk ligi 83 miljardit krooni, sest kliendid on jätkuvalt laenudega kimpus ning lisaks maksis pank tagasi valitsuselt saadud toetussummad.


Citigroupi teatel oli viimase kvartali kahjumist 6,2 miljardit dollarit seotud valitsuselt saadud 20 miljardi dollari toetusraha tagasimaksmisega. Kokku sai finantskriisis üks enim kannatada saanud pank valitsuselt 45 miljardit dollarit.

Kvartaliga pani pank probleemsete laenude katteks kõrvale 8,18 miljardit dollarit. Positiivse märgina nimetavad analüütikud fakti, et laenukahjumite katteks tehtud provisjonid kahanesid kvartaliga kümnendiku võrra ning aastataguse krediidikriisi tipuga võrreldes on vähenemine 36 protsenti, kirjutas AP.

Sellele vaatamata tunnistas panga finantsjuht John Gerspach teates, et majanduskeskkond on jätkuvalt raske ning viimase aastaga on koondatud 100 000 töökohta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles