Ekspress Grupp küsis laenude tagasimakseks lisaaega

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Pushkar

AS Ekspress Grupp sõlmis täna kohalike pankade laenusündikaadiga kokkuleppe, millega pikendati võetud laenude tagasimaksetähtaega.


Ekspress Grupp sõlmis SEB Panga, Sampo Panga ja Nordea Panga sündikaadiga kokkuleppe, millega muudeti 28. augustil 2007 sõlmitud laenulepingut.



Kokkuleppe kohaselt on uueks laenutähtajaks 25. jaanuar 2015, varem on tähtajaks 25. september 2012.



Ettevõtte teatel muudeti laenude tagasimaksete graafikuid selliselt, et AS Ekspress Grupp tagastab laenu osamaksete kaupa alates veebruarist 2010 kuni detsembrini 2012 kümneaastase annuiteetgraafiku alusel ja alates jaanuarist 2013 kuni


detsembrini 2014 viieaastase annuiteetgraafiku alusel.



Seoses Ekspress Grupi laenude restruktureerimisega vaadati üle ka tütarettevõtte Printall ASi laenu- ja liisingukohustused ning sõlmiti laenu- ja liisingulepingute muutmise kokkulepped, mille järgi pikendatakse laenu- ja liisingutähtaegu ühe aasta võrra ning vähendatakse perioodil jaanuar 2010 kuni detsember 2011 laenu põhiosamakseid 50 protsendi võrra.



Muudatustega kaasnes mõõdukas intressimarginaalide tõus. Laenude restruktureerimine parandab oluliselt ASi Ekspress Grupp likviidsuspositsiooni ning lisab paindlikust käibekapitali haldamisel.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles