Renault kaalub Volvo müüki

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto.
Veoauto. Foto: Volvo

Renault tahab firma rahalist seisu parandada ning müüdavate varade nimekirjas on ka Prantsuse autotootjale kuuluvad Volvo aktsiad.


Saksa ajalehe Frankfurter Allgemeine Zeitung kirjutab, et Renault' juht Carlos Ghosn andis vara müügi plaanidest teada Genfi autonäitusel ning lehe andmetel läheb löögi alla ka Volvo.

«Müügis on kõik, mis ei ole meie jaoks strateegiliselt tähtis. Ja me ei ole veokitootja,» lausus Ghosn. Renault'le kuulub Volvost 20,7 protsenti.

Briti majanduslehe Financial Times teatel kinnitas Ghosn eile õhtul Volvo müügiplaane, kuid märkis, et selle tehingu lõpuleviimisega ei ole kiire.

Saksa ajaleht spekuleerib oma artiklis ka potentsiaalsete ostjate üle ning jõuab järeldusele, et Saksa tootjad ei peaks kõne alla tulema. Daimler on konkurentsiametilt heakskiidu saamiseks liiga suur ning Volkswagenil on MANi ja Scania integreerimisega käed tööd täis. Pigem peetakse potentsiaalseks ostjat Rootsi Wallenbergide äriperekonnaga seotud Investorit, sest ajalehe andmetel on Renault ja investeerimisfirma selle üle juba eelmisel aastal läbirääkimisi pidanud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles