Analüütikud: kulla hind langeb nelja aasta madalaimale tasemele

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Seni kõige täpsemini kulla hinnaliikumist ennustanud analüütikute prognooside kohaselt langeb väärismetalli hind kõigis järgnevas neljas kvartalis ning odavneb aasta pärast nelja aasta madalaimale tasemele, kirjutab Bloomberg.

10 kõige täpsemini ennustanud analüütiku keskmise ennustuse kohaselt maksab kullaunts järgmise aasta kolmandas kvartalis 1175 dollarit (864 eurot) unts, mis on 7,8 protsenti vähem kui praegu. Nii madal oli väärismetalli hind viimati 2010. aastal.

«Soov osta kulda kaitseks rahapoliitika tulemustele on kahanenud,» ütles uudisteagentuurile Šveitsi suurpanga Credit Suisse analüütik Tom Kendall. «Kui on teisi varaklasse, eriti aktsiaid, mille tootlus on nii hea, siis on raske hajutada investeeringuid mujale nagu kuld, mille hind langeb,» lisas ta.

Kulla hind on sel aastal kukkunud 24 protsenti 1275 dollarini (938 euroni) unts. Tipuga võrreldes (1925,15 dollarit unts, 2011. aasta septembris) on väärismetall kaotanud 34 protsenti oma väärtusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles