Andrus Alber: Premia valis börsile tulekuks hea hetke

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börsile lisandus viimati uus börsietetvõte kaks aastat tagasi. Premia Foodsi juht Kuldar Leis.
Tallinna börsile lisandus viimati uus börsietetvõte kaks aastat tagasi. Premia Foodsi juht Kuldar Leis. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna börsi juhatuse esimehe Andrus Alberi hinnangul näitas AS Premia Foodsi aktsiate ülemärkimine, et ettevõte valis börsile tulekuks õige aja.


Täna alustati Tallinna börsil kauplemist AS Premia Foods (PRF1T) aktsiatega. Aktsia hind esimese kauplemispäeva jooksul ei muutunud, jäädes esimese börsipäeva lõpuks endiselt 0,89 euro tasemele, teatati börsilt.



«Premia kasutas kapitali kaasamiseks väga head hetke ja aktsiate ülemärkimine viitab selgelt investorite huvile leida uusi raha paigutamise võimalusi.



Kui lisada, et selle aasta 4 kuuga on tehtud Tallinna börsil pea kaks korda rohkem tehinguid kui aasta varem samal ajal, siis võiks see olla julgustuseks kõigile ettevõtjatele, kes kaaluvad börsi kaudu raha kaasamise võimalusi,» sõnas Tallinna börsi juhatuse esimees Andrus Alber.



«Premia Foods jäi IPOga väga rahule ning tervitame kõiki uusi investoreid Premia peres.



Eriti hea meel on meil jaeinvestorite aktiivse osalemise üle Premia Foodsi aktsiate märkimisel ning samuti loodame, et seoses majanduskeskkonna paranemisega on sel aastal Tallinna börsile lisandumas veelgi uusi ettevõtteid,» lisas ASi Premia Foods juhatuse esimees Kuldar Leis.



Premia Foods aktsiatega tehti esimesel kauplemispäeval 146 tehingut, päeva käibeks kujunes 2,84 miljonit krooni. Börsitehingute käigus vahetas esimesel päeval omanikku 205 590 aktsiat ehk 0,5 protsenti ettevõtte aktsiate üldarvust.



Ettevõtte turukapitalisatsiooniks on esimese kauplemispäeva lõpu seisuga 538,7 miljonit krooni.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles