Kõige rohkem investeerivad välismaale Eesti pensionifondid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pensionifondid investeerivad välismaale 100 protsenti.
Nordea Pensions Estonia juhatuse esimees Angelika Tagel.
Nordea pensionifondid investeerivad välismaale 100 protsenti. Nordea Pensions Estonia juhatuse esimees Angelika Tagel. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

OECD liikmesriikidest investeerivad välismaale kõige rohkem Eesti pensionifondid, selgub OECD värskest raportist.

Eesti pensionifondide varadest oli 2012. aastal välismaale investeeritud 75,4 protsenti, selgub OECD sel nädalal avaldatud raportist. Selle näitaja järgi on Eesti pensionifondide varad kõige paremini rahvusvaheliselt hajutatud. Tõsi, peamiselt on investeeringud eurotsooni – Iirimaa, Luksemburg, Prantsusmaa ja Soome.

Pensionifondide portfellide rahvusvahelistumise astmelt järgneb Eestile Luksemburg (64,6 protsenti portfellist välismaal). Üle 40 protsendi varadest on välismaale investeerinud veel Portugal, Slovaki Vabariik, Sloveenia ja Holland.

Kõige vähem on välismaale investeerinud Türgi (0,6 protsenti), Poola (0,8 protsenti) Mehhiko (11,8 protsenti) ja Iisrael (12,2 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles