Euroopa Komisjon määras pankadele rekordtrahvi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Joaquin Almunia täna intressimanipulatsioonide eest määratud trahve kommenteerimas.
Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Joaquin Almunia täna intressimanipulatsioonide eest määratud trahve kommenteerimas. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon määras kuuele Euroopa ja USAl pangale 1,7 miljardi euro suuruse trahvi pankadevahelise laenuintressi LIBOR manipuleerimise eest, teatab Bloomberg.

Tegemist on suurima trahviga, mida komisjon on pankadele määranud.

Suurima trahvi, 725 miljonit eurot, sai Deutsche Bank. Prantsusmaa suurpank Societe Generale trahv on 446 miljonit, Royal Bank of Scotlandile 391 miljonit, JPMorgan Chase'le 80 miljonit, Citigroupile 70 miljonit ning Suurbritannia maaklerfirma RP Marting Holdings saab 247 000 euro suuruse trahvi.

«Euribori ja Libori skandaalis ei ole šokeeriv mitte üksnes manipulatsioonid, mille on käsile võtnud finantsregulaatorid kogu maailmas, vaid kokkumäng pankade vahel, kes peaksid omavahel konkureerima,» ütles EK konkurentsivolinik Joaquin Almunia oma avalduses.

Enne tänast on suurpangad trahvinud intressimääradega manipuleerimise pärast juba 3,7 miljardi dollari suuruses ning see summa võib võimalike kohtuasjade tõttu kasvada.

Lisaks Liborile manipuleerisid pangad Euribori ning pankadevahelise jeeni intressiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles