SEB: oodata on maailma majanduskasvu mõningast kiirenemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna SEB poolt esitletud käeoleva aasta viimase investeerimisülevaate Investment Outlooki järgi on oodata maailma majanduskasvu mõningat kiirenemist, samas on probleemsed arenevate riikide turud.

«Antud ajahetkel on küll oodata maailma majanduskasvu mõningast kiirenemist, kuid meile näib, et aktsiate hinnad on sündmustest mõnevõrra ette tõtanud. Turud tähistavad võitu liiga vara. Me ei usu küll seda, et tegemist oleks mulliga, sest mulliks vajalikud eeldused ei ole täidetud. Samas leiame me siiski, et tõusutrendi jätkumiseks vajavad turud nö. kinnitust sellest, et globaalne makro tõepoolest ka ootustele vastavalt paraneb,» ütles SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

Teine oluline teema oli Outlooki järgi investeerimine arenevatele turgudele.

«See pikaajaline investeerimisteema on käesoleva aastaga leidnud oma mõnevõrra kuulsusetu lõpu. Samas, mitte päriselt – on veel mõningaid arenevaid riike, kuhu investeerimine näib hea mõttena. Siiski kuulsast lühendist BRIC on tänaseks alles jäänud vaid suur C, sest kõik ülejäänud riigid on sattunud üht- või teistlaadi probleemidesse,» selgitas Koppel.

Kolmandaks ülevaates käsitletud teemaks oli reflatsiooniline poliitika, mis on tinginud olukorra, kus üha väiksema tootluse teenimiseks tuleb võtta üha suuremaid riske. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles