Ettevõtte edu sõltub sellest, kui nägus on tegevjuht

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks ilusamaid juhte on Yahoo tegevjuht Marissa Mayer
Üks ilusamaid juhte on Yahoo tegevjuht Marissa Mayer Foto: AFP / Scanpix

Kaks uuringut näitavad seda, et enam kalduvad kerkima nende ettevõtete aktsiad, mille eesotsas on väliselt atraktiivsemad juhid, neile juhtidele makstakse rohkem palka ja mida nägusam on juht, seda paremad on nad finantsiliselt edukate tehingute tegemisel.

Wisconsini ülikooli teadlased Joseph T. Halford ja Hung-Chia Hsu kirjutasid oma teadustöös, et hea välimusega tegevjuhi esimesel tööpäeval uues ametis kerkib aktsia hind keskmiselt 0,43 protsendipunkti enam kui vähematraktiivsete juhtidega ettevõtete aktsiad.

Atraktiivsuse skaalal 1 kuni 10-ni tähendab ühepunktine tõus sellel skaalal sissetuleku tõusu 873 000 dollari võrra.

Tegevjuhi nägususe üle otsustab arvuti, kirjutab ajalehe The New York Times majandusuudiste portaali DealBook. Halford ja Hsu laadisid 677 tegevjuhi pildid veebileheküljele anaface.com, mis kirjeldab näoparameetrite järgi nn neoklassikalisi kaunitare.

Viie kõige atraktiivsema juhi hulka kuuluv Yahoo tegevjuht Marissa Mayer sai 10 palli skaalal 8,45 punkti, mikrokiipide tootja Qualcomm nõukogu esimees Paul Jacobs 8,5 punkti võrrelduna näitlejate Angelina Jolie 8,5 ja Brat Pitti 8,46 punktiga.  

Teine uurimus tehti riskifondide juhtide kohta, mille tulemusena tuldi järeldusele, et need fondijuhid, kelle nägu hinnati fotosid vaadates usaldusväärsemateks,  on võimelised meelitama fondi rohkem investorite raha. Sama uuring näitas ka, et need juhtide riskifondid, keda hinnati fotode järgi usaldusväärsemateks, näitasid kehvemat tootlust, kui need riskifondid, kelle juhte peeti vähematraktiivsemateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles