Cramer: Euroopa kukub reede õhtuks kokku või ei juhtu seda kunagi!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaklerid Now Yorgi börsil.
Maaklerid Now Yorgi börsil. Foto: Scanpix Sweden

Kui me reede õhtuks Euroopa täieliku kapituleerumist ei näe, peavad investorid tunnistama, et kontinent elab läbi tavalist tagasilööki  ning negatiivne mõju USA aktsiaturule on olnud ülereageering, tõdes USA populaarse investorite kanali CNBC investeerimisguru, endine riskifondide juht James Cramer.

Crameri sõnul on Euroopa Liidu ja eurotsooni riikide probleemid ja oodatav krahh toonud kaasa ka USA turgude languse ning aktsiahindade kukkumise, mis ei saa aga ilma tegeliku kokkukukkumiseta pikemat aega kesta.

Cramer märkis, et Euroopa võlaprobleemid on kukutanud aktsiate P/E suhte (hinna ja kasumi suhe- toim) tasemele, kus need oleksid õigustatud Lehman Brothersi suguse krahhi puhul

«Kui seda krahhi ei tule, siis peavad USA investorid end ümber häälestama olukorrale, kus tuleb leppida faktiga, et Euroopa on lihtsalt üks kehv piirkond, kus valitsevad kasinusmeetmed, äritegevus soikub ning euro kurss üha langeb,» lausus Cramer.

Senini ei õigusta Crameri sõnul miski P/E suhete sellist dramaatilist langust, mis tähendab, et aktsaite hinnad peaksid kosuma hakkama.

«Kiiresti peaks midagi halba juhtuma ja kui seda ei juhtu, hakkavad USA aktsiate hinnad tõusma,» lausus Cramer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles