Swedbank: palgatõus Tallinki majandustulemusi oluliselt ei mõjutaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki töötajate hoiatusstreik.
Tallinki töötajate hoiatusstreik. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinki töötajate 15-protsendilise palgatõusu nõudmine ei mõjutaks analüütikute sõnul tõenäoliselt nende hinnasihti.

«Näeme piiratud mõju ettevõtte majandustulemustele ja tõenäoliselt ei mõjuta see ka meie hinnasihti, milleks on 1.05 EUR,» ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

LHV analüütik Joonas Joost ütles aga, et neil pole palgatõusu mõju hindamiseks piisavalt andmeid.

«Ettevõtte poolt avalikustatavad palga ja personali andmed ei ole nii detailsed, et väljast poolt oleks võimalik hinnata täpselt Eesti meremeeste täpselt Eesti meremeeste erinevate palgatõusu stsenaariumite võimalikke mõjusid Tallinki majandustulemustele. Meedias avaldatud EMSA nõudmiste rakendamine kõigile Tallinki töötajatele ei anna aga sisulist infot,» kirjeldas Joost.

Joost rõhutas, et EMSA ja Tallinki vahelised palgaläbirääkimised puudutavad vaid Eesti meremeeste palkasid. «Lisaks Eesti meremeestele kuulub Tallinki personali hulka arvukalt Soome ja Rootsi meremehi ning ka lätlastest laevapersonali. Lisaks veel ka maismaa ning hotellide personal,» rääkis ta.

2012. aastal teenis Tallink kasumit 56,3 miljonit eurot, praeguse palgatõusu nõude kuluks on arvestatud 9-10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles