Hiigeltrahvid kahandavad suurpankade kasumeid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morgan Stanley peakorter.
Morgan Stanley peakorter. Foto: SCANPIX

Maailma üks suurem investeerimispank Morgan Stanley teatas, et neljanda kvartali kasuminumbrit mõjutasid 1,2 miljardi suurused trahvid.

Morgan Stanley jätkuvatest tegevustest saadud kasum kahanes 192 miljoni dollarini ehk seitsme USA sendini aktsia kohta võrrelduna 661 miljoni dollari ehk 33 sendiga 2012 aasta neljandas kvartalis.

USA suurim pank JPMorgan Chase maksis eelmises kvartalis mitmesuguseid trahve 1,1 miljardit dollarit, millest 850 miljonit moodustas värske kohtuväline kokkulepe, mis oli seotud kahtlusega osaluses Bernard Madoffi petuskeemis.

Eelmisel aastal maksis pank erinevaid trahve kokku 20 miljardit dollarit, mis on võrdne panga keskmise kasumiga, kirjutas Reuters.

JPMorgani juht Jamie Dimon ütles uurimis- ja kohtuasjadega seotud võimalikud trahvid ohustavad panka veel mõni aeg, aga enam mitte nii suures ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles