Ekspress Grupp saatis kohtumenetluse kohta börsiteate kaks nädalat hiljem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ekspress Grupp teatas täna börsile, et Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohtu nõukogu otsustas 10. jaanuaril võtta menetlusse ASi Eesti Meedia hagi ASi Ekspress Grupp vastu.

Ekspress Grupi seisukoht on, et Eesti Meedia ei ole võimaldanud Ekspress Grupil aktsionäride lepingust ja seadustest tuleneval viisil realiseerida oma õigust omandada aktsiaseltside SL Õhtuleht, Ajakirjad Kirjastus ja Express Post aktsiaid.

Sellest tulenevalt on AS Ekspress Grupp taganenud ühisettevõtja AS Express Post aktsiate väljaostulepingust ja valmistab ette vastust esitatud hagile ning omapoolset hagi nõudmaks ASilt Eesti Meedia pooltevahelise aktsionäride lepingu täitmist ja lepingu rikkumisega seotud leppetrahvide tasumist.

AS Eesti Meedia nõuab ASilt Ekspress Grupp 8 590 140 euro tasumist pooltevaheliste SL Õhtuleht, Ajakirjade Kirjastus ja Express Post aktsionäride lepingute alusel.

Esmaspäeval ütles Tallinna börs, et nad uurivad, kas Ekspress Grupp on oma investoreid õiglaselt kohelnud, kuid enne otsuse tegemist enamat kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles