Tallink vedas kvartaliga üle 2 miljoni reisija

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaev.
Tallinki reisilaev. Foto: Peeter Langovits.

Tallink Grupp vedas oma 2009/10 majandusaasta III kvartalis ligi 2,2 miljonit reisijat, mis on 18 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.


Kaubavedu kasvas III kvartalis 14 protsenti, teatas Tallink Grupp börsile

Mais vedas Tallink 694 673 reisijat, mis on 6 protsenti rohkem kui mullu samal kuul. Inimeste vedu Soome-Saksamaa ja Eesti-Rootsi liinil samas vähenes, vastavalt 63 ja 10 protsenti. Eesti-Soome liinil kasvas reisijate vedu 13, Läti-Rootsi liinil 12 ning Soome-Rootsi liinil 3 protsenti.

Kaubavedu kasvas mais 12 protsenti. See kahanes vaid Soome-Saksamaa liinil.

Aprilli lõpus naasid reisilaevad Superfast VII ja Superfast VIII tagasi Helsingi-Saksamaa liinile. Sel liinil sõitis mai viimasel nädalal aga vaid üks alus, sest Superfast VIII asendas Eesti-Soome liinil reisilaeva Superstar, mis oli korralises hoolduses.

Veomahtusid Läti-Rootsi liinil mõjutas mais aga see, et kruiisilaev Romantika on vahetanud välja seal varem sõitnud väiksema Regina Baltica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles