Ekspress Grupp esitas Eesti Meedia hagile vastuhagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik.
Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

14. märtsil edastas AS Ekspress Grupp Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohtule vastuväited AS Eesti Meedia poolt esitatud hagile ning omapoolse vastuhagi, teatas Ekspress Grupp börsile.

Vastuväidetes ning omapoolses hagis esitas AS Ekspress Grupp kohtule põhjendused oma seisukohale, et AS Eesti Meedia on rikkunud pooltevahelisi aktsionäride lepinguid ning teinud seeläbi võimatuks ASil Ekspress Grupp realiseerida aktsionäride lepingutest tulenevat ühisettevõtjate väljaostuõigust ning palus kohtult abi pooltevaheliste lepingute jõustamisel.

Oma hagis palus AS Ekspress Grupp muuhulgas nõuda ASilt Eesti Meedia välja leppetrahvi ja viivised summas 3,55 miljonit eurot.

Ühtlasi teatas AS Ekspress Grupp, et seoses vahekohtumenetluse konfidentsiaalsusega ei edasta edaspidi avalikkusele täiendavat informatsiooni selle kohtuvaidluse osas enne vahekohtu poolse otsuse saabumist.

Eesti Meedia pöördus jaanuari alguses arbitraažikohtu poole nõudega mõista Ekspress Grupilt välja 8,6 miljonit eurot. Nõude aluseks on asjaolu, et Eesti Meedia hinnangul on Ekspress Grupp rikkunud pooltevahelist lepingut ega ole tähtaegselt tasunud AS Express Post, AS Ajakirjade Kirjastus ja AS SL Õhtuleht aktsiate omandamise eest.

Eesti Meedia juhatuse esimehe Mart Kadastiku sõnul oli Ekspress Grupil kaks kuud nende hagile oma vastuseid esitada ja seda nüüd viimasel hetkel ka tehti. Eesti Meedia nõue on Ekspress Grupi omast ligi kolm korda suurem, kuna sisaldab ka vaidlusaluste ettevõtete väljaostmise hinda.

«Meie nõuame neilt, et nad need ettevõtted, mille kohta nad on esitanud ostuteate, välja ostaksid. Seetõttu sisaldab meie nõue ka nende ettevõtete hindu. Mõlemad pooled alati esitavad maksimaalse nõude, mis tähendab, et vastaspool kataks kõik kohtukulud ja viivised. Ka meie hagis sisalduvad need umbes samas suurusjärgus,» selgitas Kadastik.

Kadastiku sõnul ilmneb Ekspress Grupi viibinud vastusest, et nad ei olnud tegelikult üldse hagi esitamiseks valmis. «Meie hagi pidi tulema neile üllatusena, kuna pärast meie hagi esitamist oli kaks kuud täielik vaikus,» ütles ta.

Nüüd koostab Eesti Meedia omakorda vastulause. Kadastiku hinnangul on reaalne, et kui kokkuleppele ei jõuta, siis toimub esimene kohtuistung mais.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles