Purjuspäi naftahinda kergitanud maakler sai viieaastase keelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti ametivõimud määrasid eile viieaastase börsil kauplemise keelu ja kopsaka rahatrahvi Londoni naftamaaklerile, kelle mitmepäevase pummelungi järel sooritatud lubamatud tehingud viisid maailma naftahinna tõusule.

Stephen Perkinsi eksimus läks tema firmale PVM Oil maksma üle kuue miljoni naela. Perkinsit ennast karistati 72 000 naelsterlingi suuruse trahviga, vahendas AFP.

Vahejuhtum leidis aset mullu juunis, kui Perkins ostis purjus peaga miljoneid barreleid naftat, mis kergitas Brenti toornafta hinda üle kahe dollari võrra, viies selle kaheksa kuu kõrgeima tasemeni.

Lubamatud tehingud leidsid aset pärast nädalavahetusel toimunud PVMi golfiüritust. Perkins jätkas joomist ka uue nädala alguses ja suurima kahju põhjustas ta teisipäeva varahommikul.

Maakler ostis siis 7,13 miljonit barrelit naftat ning tavatult kõrge tehingute maht üldiselt vaiksel öisel ajal viis naftahinna kiirele tõusule.

Perkins tunnistas PVMile toimunut, mispeale ettevõte vallandas ta ning müüs maha tema ostetud nafta. Perkins väitis, et oli tehingute sooritamise ajal mäluaugus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles