Venemaa aktsiad kukuvad juba kuuendat päeva

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed relvastatud separatistid Donetski idaosas jalgratturit läbi otsimas.
Venemeelsed relvastatud separatistid Donetski idaosas jalgratturit läbi otsimas. Foto: SCANPIX

Venemaa aktsiate hinnad on kukkumas kuuendat järjestikust päeva, languses on ka võlakirjade hinnad ning kasvab sealsete ettevõtete maksejõuetuse risk, sest Venemaa seisab silmitsi uute sanktsioonidega.

Börsiindeks Micex langes täna 1,3 protsenti ning tegemist on kestvaima langusperioodiga alates jaanuarist, vahendab Bloomberg.

Gazpromi aktsia hind kukkus 1,8 protsenti riiklike rublavõlakirjade tootlus kerkis 12 baaspunkti võrra 9,16 protsendini ning kindlustuse hinnad Venemaa maksejõuetuse vastu kasvasid kõrgeimale tasemele alates maist.

«Putin peab kas lõpetama separatistide toetamise või seisma silmitsi tugevate sanktsioonidega,» ütles uudisteagentuurile varahaldusfirma R&B Investment Fund fondijuht Andrei Vaševnik. «Kui kehtestatakse uued sanktsioonid, tabavad need ilmselt Venemaa suurimaid ettevõtteid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles