RGE: Ärge kulda sukelduge!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullakang.
Kullakang. Foto: Corbis/Scanpix

Kuld on viimase kümne aasta jooksul pakkunud head tootlust ning finantskriis on sellele veel väärismetallide ostjate survel lisa andnud, kuid praegu ei ole enam õige aeg kullaturule siseneda, soovitab Roubini Global Economics (RGE) oma klientidele saadetud kirjas.

«Arutelu kulla tootluse ja hinna üle on põhjendatud ja seda ei tohiks eirata. Aga kas praegu on investoritel õige aeg rongile hüpata? Meie seda hüpet ei julgusta,» vahendab CNBC RGE kirja.

Kirjas märgitakse, et alates 2001. aastast on kuld dollaripõhiselt kallinenud aastas keskmiselt 15,3 protsenti. Väärismetall on kõrge inflatsiooni ning devalveerimisriski vastu kaitset otsivatele investoritele atraktiivne rahapaigutamise koht.

RGE majandusprognoos ei näe ette mingeid ekstreemseid sündmusi, mis võiksid kulla hinna kõrgustesse viia. «Arvestades juba toimunud hinnatõusu, näeme me pigem mitmeid riske hinnalanguseks,» seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles