Miljardärid valmistuvad tasahilju aktsiaturu suureks languseks

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros
George Soros Foto: SCANPIX

Aktsiaturud näitavad ilusaid numbreid, reaalmajandus aga mitte ning see paneb miljardäre languseks valmistuma, vahendab Business Insider.  

Sam Zell märkis, et kõik ettevõtted, kellel on läinud kehvasti on läinud kehvasti just kasinama müügitulu tõttu, mis näitab, et nõudlusega on probleeme. Ja kui nõudlusega on probleeme, siis on väga raske ette näha, et aktsiaturul võiks kuigi hästi minna.

Zell on kindel, et liiga suur osa inimeste rahast liigub aktsiaturul ning üks väike meeleolumuutus võib selle järsult uppi pöörata.

«Väga madalate intressimäärade üks mõju on suur ebavõrdsus. Jõukad teenivad valitsuse poliitikalt, vaesed mitte,» lisas ta. «Seega on meil president, kes räägib ebavõrdsusega võitlemisest ja meil on keskpank, kes ebavõrdsusele iga päev kaasa aitab.»

Stan Druckenmiller märkis, et liiga palju tegeletakse sellega, mis juhtub aktsiaturgudel ja majanduses lühiajaliselt ning seetõttu kuhjuvad pikaajalise probleemid.

Rahutust aktsiaturu käekäigu pärast on väljendanud ka George Soros ja Carl Icahn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles