Vilniuse börs võtab kasutusele euro

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro rahatähed.
Euro rahatähed. Foto: Corbis/ Scanpix.

NASDAQ OMX Vilnius teatas täna otsusest võtta aasta teises pooles kauplemis- ja arveldamisvaluutana kasutusele euro.


NASDAQ OMX Vilniuse börsil noteeritud aktsiatega saab tulevikus kaubelda ainult eurodes. Otsuse taga on klientide tagasiside, teatas NASDAQ OMX Tallinn.

«Euro kasutuselevõtt kauplemisvaluutana vähendab välisinvestorite, kohalike pensioni- ning investeerimisfondide ning paljude Leedu jaeinvestorite, kes kauplevad erinevatel turgudel, jaoks valuuta konverteerimiskulusid,» ütles NASDAQ OMX Vilniuse börsi juhatuse esimees Arminta Saladziene. «Usume, et euro kauplemisvaluutana muudab turu atraktiivsemaks ning likviidsemaks, millest võidavad kõik investorid.»

Tallinna börs võttis euro kauplemisvaluutana kasutusele juba aastal 2002, ütles NASDAQ OMX Tallinn turundusekspert Karin Laansoo. Kuivõrd kolmandik Balti riikides tehtavatest börsitehingutest on piiriülesed, aitab Vilniuse börsi otsus suurendada turgudevahelist integratsiooni. Kolmas Balti börs – NASDAQ OMX Riga – jätkab tööd selle nimel, et samuti tulevikus võtta kauplemisvaluutana kasutusele euro.

Ülaltoodu valguses ning turuosalistega konsulteerides on NASDAQ OMX Balti börsid otsustanud mitte jätkata varem välja käidud ühise Balti kauplemiskoha arendamise projekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles