Tallinna börsil neljas järjestikune languskuu

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: SCANPIX

Tallinna börsil on nüüdseks langus toimunud juba neli kuud järjest. Viimati oli nii pikk langusperiood 2007. aasta sügisel (augustist novembrini).

Lisaks sellele on toimunud veel üks viie kuu pikkune langustsükkel (2001. aasta juuni kuni oktoober) ning sellega meie börsi ajaloo pikad langusperioodid ka piirduvad.

Õnneks pole langus järsk. Aasta algusest on languskuid kokku kuus, aga börsiindeks OMXT on langenud kokku vaid 7,07 protsenti. Oktoobris langes indeks 0,7 protsenti 759,89 punktini.

Oktoobri kehvim aktsia oli kasiinokompanii Olympic EG, mis langes kuuga 10,3 protsenti 1,83 euroni. Aktsiale sai saatuslikuks kolmanda kvartalu hasartmängutulud, mis langesid 0,6 protsenti 35,8 miljoni euroni. Märkimisväärsed langused toimusid olulistel Eesti ja Poola turgudel.

Viinakuul langesid veidi (üks kuni kaks protsenti) nelja ettevõtte aktsiad.

Suurimad tõusjad olid oktoobris Premia Foods (12,4 protsenti) ja Silvano FG (11,6 protsenti). Premia aktsionärid kiitsid heaks jäätise- ja külmtoodete ükssute müügi Vene ettevõtjale ning Silvano teatas kavatusest maksta erakorralisi dividende 0,20 eurot aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles