Venemaal tegutsevate börsiettevõtete aktsiad on Tallinnas languses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht ja suuromanik Meelis Milder.
Baltika juht ja suuromanik Meelis Milder. Foto: SCANPIX

Kella 15 seisuga oli Nasdaq Tallinna börsil osaliselt rublades arveldavatest kontsernidest Silvano Fashion Groupi aktsia hind langenud 5,63 protsenti, Skano Groupi aktsia hind 13,18 protsenti ja Baltika aktsia hind 2,41 protsenti.

Silvano Fashion Groupi aktsia hind kukkus ligi 41 300-eurose käibe juures 1,510 eurole, Skano Groupi aktsia hind langes ligi 13 100-eurose käibe juures 0,850 eurole ja Baltika aktsia hind ligi 1500-eurose käibe juures 0,485 eurole, vahendab BNS.

Silvano Fashion Groupi 2014. aasta üheksa kuu müügitulust moodustas Venemaa turg 54,6 protsenti ja oli 47,6 miljonit eurot. «Venemaa, meie opõhiturg saab olema jätkuvalt tõsiseks väljakutseks rubla kursi nõrgenemise tõttu,» kirjutas ettevõte kolmanda kvartali majandusaruandes. 

Skano Groupi 2014. aasta kolmanda kvartali müügitulust moodustas Venemaa turg 21,4 protsenti ja oli 1,1 miljonit eurot, selgub kolmanda kvartali aruandest. 

Baltika müügitulust 2014. aasta kolmandas kvartalis jaemüügi valdkonnas moodustas Venemaa turg 17 protsenti ja oli 2,2 miljonit eurot. Kokku oli ettevõtte käive Venemaal kolmandas kvartalis 2,7 miljonit eurot. Grupi jaoks on olulisemad välisvaluutad jaeturgudel leedu litt ja vene rubla, selgub kolmanda kvartali aruandest.

Hoolimata Vene keskpanga püüdlustest rubla nõrgenemist intressimäärade tõstmisega läks rubla kurss teisipäeva ennelõunal uuesti langusse.

Vene rubla langes teisipäeva esimesel poolel üle 8 protsendi. Üks euro maksis üks euro üle 90 rubla ja dollar 73 rubla.

Venemaa keskpank teatas esmaspäeva öösel baasintressimäära järsust tõstmisest 10,5 protsendilt 17 protsendile.

Esmaspäeval tegi Vene rubla nõrgenemine keskpanga tugiostudele vaatamata uue rekordi, kui dollar võrdus üle 60 rubla ja euro üle 75 rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles