Mobiilivaba Nokia tulemus valmistas investoritele pettumuse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia peamaja Espoos.
Nokia peamaja Espoos. Foto: Roni Rekomaa / AFP

Nokia esimese mobiiltelefonide tootmisest vaba aasta tulemus ei rõõmustanud investoreid, aktsia kukkus pärast mulluse aasta majandustulemuste avalikustamist Helsingi börsil 2,44 protsenti.

Nokia käive ulatus mullu 12,7 miljardi euroni, vaid 24 miljoni võrra enam kui aasta varem. See-eest neljanda kvartali käive oli 3,8 miljardit eurot, üheksa protsendi võrra rohkem kui aasta varem.

Nokia viimase kvartali kasum oli 327 miljonit eurot ja kogu aasta kasum 1,17 miljardit. Aktsia kohta teenis Nokia 0,3 eurot.

Neljandas kvartali kasv põhines peamiselt Nokia suurima üksuse, võrguseadmetega tegeleva Nokia Networksi tugeval tulemusel Põhja-Ameerika turgudel. Ka uuel aastal ootab ettevõte peamiselt kasvu just Nokia Networksilt.

Siiski paistis Nokia tulemus olema turule pettumus, sest eilselt 7,15 euro tasemelt kukkus aktsia täna alla 7 euro. Ilmselt ei rõõmustanud investoreid teade, et dividende makstakse vaid 14 senti aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles