Nordecon teeb esimesi samme Rootsi turule sisenemiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaano Vink
Jaano Vink Foto: Liis Treimann

Ehitusfirma Nordecon AS asutas tütarfirma SweNCN, mis hakkab uurima äritegevuse laiendamise võimalusi Rootsis.

Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vinki sõnul loodi tütarfirma selleks, et põhjalikumalt tegeleda Kesk-Rootsi turu kaardistamise ja äriplaani koostamisega. «Kui asjaolud on soodsad, siis järgmine samm on juba Rootsis tütarfirma tegemine ja turule sisenemine,» ütles Vink BNSile.

Tema sõnul on veel ebaselge, millal täpsemalt võiks konkreetne tegevus Rootsis pihta hakata. «Väga raske on ju ennustada, kas see on nüüd täpselt ühe, kahe, kolme või enama kuu pärast. Me oleme nüüd tegevusi alustanud ja kui tekib soodne võimalus mõnda lepingut sõlmida, siis on tee kiirem.»

Reedel teatas Nordecon börsile, et omandas 60 protsendi suuruse osaluse asutatavas SweNCN OÜs; ülejäänud osalus kuulub Nordeconi aktsionärile Luksusjaht AS, millele kuulub 9,9 protsenti ehituskontsernist. SweNCN kavandatavaks majandustegevuseks on elamute ja mitteeluhoonete ehitusteenuse osutamine eelkõige Kesk-Rootsi regioonis läbi Rootsis asutatava tütarettevõtte.

Nordeconi kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Ukrainas ja Soomes. Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 10 tütarettevõtte.

Kontserni 2013. aasta konsolideeritud müügitulu oli 174 miljonit eurot ja puhaskasum 4,6 miljonit eurot. Nordeconi kontsernis töötab üle 700 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles